«Μένουμε στο Σπίτι» ασφαλείς - Κρατάμε την επαφή μας με το σχολείο και τα μαθήματα.

Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο


Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Εβδομάδα τρίτη



Συγχαρητήρια Οδυσσέα!

Κατάφερες να ξεφύγεις από το νησί των γρίφων. Βρήκες την κρυμμένη λέξη που ήταν ο «ΑΝΕΜΟΣ» ο οποίος θα σε οδηγήσει σε πιο ήρεμα νερά και, φυσικά, πιο κοντά στην Ιθάκη.

Ο χάρτης που κέρδισες είναι μια καλή αφορμή να φτιάξεις κι εσύ τον δικό σου διαδραστικό χάρτη. Έναν χάρτη με τον οποίο θα παρουσιάσεις στους φίλους σου τον τόπο καταγωγής σου, την ιδιαίτερη πατρίδα σου, για να σε γνωρίσουν καλύτερα και να γνωρίσεις κι εσύ τα δικά τους χωριά.

Να, τι πρέπει να κάνεις:

Παρακολούθησε με προσοχή το βίντεο «Πώς φτιάχνω ένα διαδραστικό χάρτη»

Άνοιξε τον χάρτη του NATIONAL GEOGRAPHIC

Δες το παράδειγμα (με το δικό μου χωριό) και πρόσθεσε κι εσύ στοιχεία για το δικό σου, βάζοντας (μόνο) το μικρό σου όνομα!

Ο διαδραστικός χάρτης είναι έτοιμος!!!



Μαγειρεύω για τους συντρόφους μου

Οι αγαπημένοι σου σύντροφοι (η οικογένειά σου) σε βοήθησαν να φτάσεις ως εδώ κι εσύ για να τους το ανταποδώσεις θα τους μαγειρέψεις ένα νόστιμο φαγητό ή θα ετοιμάσεις ένα λαχταριστό γλυκό.

Βρες την αγαπημένη σου συνταγή και ετοίμασέ την! Φωτογράφισε το δημιούργημά σου και ανέβασέ το ΕΔΩ για να δούμε όλοι το ταλέντο σου. Επίσης γράψε τη συνταγή αναλυτικά [υλικά, οδηγίες, τρόπο παρασκευής – έτσι όπως έχουμε μάθει να δίνουμε σωστά οδηγίες είτε χρησιμοποιώντας προστακτική είτε υποτακτική είτε, για πιο ευγενικά, οριστική] κι ανέβασέ την κι αυτή μαζί με τη φωτογραφία για να φτιάξουμε κι εμείς την ίδια νοστιμιά!


Δημιουργήθηκε με το Padlet