«Μένουμε στο Σπίτι» ασφαλείς - Κρατάμε την επαφή μας με το σχολείο και τα μαθήματα.

Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Εβδομάδα πρώτη


Ημερολόγιο καταστρώματος

Όλοι οι ναυτικοί “κρατούν” το δικό τους ημερολόγιο! Έτσι κι εσύ θα πρέπει να διαλέξεις ένα από τα τετράδιά σου και να το μετατρέψεις σε ημερολόγιο καταστρώματος. Εκεί θα σημειώνεις κάθε γεγονός που σου κάνει εντύπωση, σκέψεις και σχέδια για το ταξίδι σου, συναισθήματα και εμπειρίες. Επίσης θα αναθέσεις στους ναύτες σου να σημειώνουν κι αυτοί -κάθε μέρα- μια λέξη ή φράση στο ημερολόγιο καταστρώματος.
Κάθε καράβι έχει τη δική του σημαία! Έτσι και το δικό σου καράβι θα πρέπει να έχει μια σημαία. Πάρε χαρτί, χρώματα και μολύβια, σχεδίασε και χρωμάτισε τη σημαία και “ύψωσέ την στο δωμάτιό σου“. Αν θέλεις φωτογράφησέ την κι ανέβασέ την εδώ. Στο τέλος θα ψηφίσουμε για την πιο όμορφη και πρωτότυπη σημαία.


Φτιάξε τα δικά σου κιάλια

Οι ναυτικοί έχουν ανάγκη τα κιάλια τους για να μπορούν να βλέπουν από μακριά τους πειρατές και να είναι έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν. Ετοίμασε κι εσύ τα δικά σου κιάλια με ρολό υγείας (παίρνοντας ιδέες από εδώ)ή βρες τον δικό σου τρόπο να φτιάξεις τα καλύτερα και ομορφότερα ναυτικά κιάλια.


Υπολόγισε τα τρόφιμα που θα χρειαστείς

Ως καλός καπετάνιος θα πρέπει να φροντίσεις οι ναύτες σου να έχουν αρκετό φαγητό. Υπολόγισε λοιπόν πόσα τρόφιμα θα χρειαστείς για την πρώτη εβδομάδα. Κάθε ναύτης χρειάζεται την ημέρα: 235 γρ. ρύζι, 100 γρ. ψωμί, 148 γρ, κρέας, 1 κιλό και 200 γρ φρούτα και 1,3 λίτρα νερό. Μέτρησε τους ναύτες σου και κάνε τους υπολογισμούς σου ώστε τα τρόφιμα να σας φτάσουν για 7 ημέρες.


Οι νύχτες είναι μεγάλες (και μαγικές)

Οι ναυτικοί έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Γι’ αυτό, στον ελεύθερο χρόνο τους, διαβάζουν πολλά βιβλία. Διάλεξε κι εσύ ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σου ή αναζήτησε στο διαδίκτυο κάποιο που να σου αρέσει και διάβαζέ το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία μπορείς να βρεις κι εδώ. Μπορείς ακόμα να διαβάσεις τις περιπέτειες του Οδυσσέα όπως τις έγραψαν κάποια παιδιά, εδώ. ή να τις βρεις στο περσινό βιβλίο της Ιστορίας.



Δημιουργήθηκε με το Padlet